Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, neagă implicarea în vreun 'complot' contra Brexit-ului

brexit, bani

Premierul irlandez Leo Varadkar a dat asigurări, miercuri la Strasbourg, că nu există niciun 'complot' european care să vizeze convingerea Marii Britanii să renunţe la Brexit, prin intermediul unui al doilea referendum, transmite AFP. ''Nu, eu nu sunt implicat în niciun complot şi nu am luat parte cu siguranţă la niciun complot contra Regatului Unit; sunt şi vreau să fiu un amic al Regatului Unit'', a spus Varadkar într-o conferinţă de presă după prezentarea unui discurs în Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, conform Agerpres.

El a estimat că ar fi 'contraproductiv' de susţinut apelurile la organizarea unui al doilea referendum privind Brexit-ul, întrucât această decizie nu îi revine decât 'parlamentului şi poporului Regatului Unit'.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat marţi că blocul comunitar este "în continuare deschis" faţă de o eventuală răzgândire a Londrei în privinţa Brexit-ului. "Dacă guvernul britanic îşi menţine decizia de a se retrage, Brexit-ul va deveni o realitate cu toate consecinţele sale negative în martie anul viitor, dacă nu va exista o răzgândire din partea prietenilor noştri britanici", a spus Tusk într-o declaraţie în Parlamentul European.

Săptămâna trecută, eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, nu a respins ideea organizării unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar, el explicând că tabăra favorabilă Brexit-ului ar ieşi din nou câştigătoare.

În referendumul din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1% au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.