Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irlandez consideră că liderii europeni trebuie să fie deschişi la orice propuneri credibile ale Londrei

Leo Varadkar

Premierul Republicii Irlanda, Leo Varadkar, consideră că liderii europeni trebuie să fie deschişi la orice propuneri credibile pe care premierul britanic, Theresa May, le face pentru a depăşi impasul privind Brexit-ul la un summit extraordinar săptămâna viitoare, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

''Este încă timp pentru premier de a veni la Consiliul European cu propuneri, propuneri care să fie credibile şi care să aibă o cale clară de succes'', a declarat Varadkar la sosirea sa la Paris pentru convorbiri cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

''Trebuie să fim deschişi la orice propuneri pe care ea ni le poate aduce'', a mai spus Varadkar, adăugând că, aşa cum stau lucrurile, Marea Britanie se îndreaptă către o ieşire fără un acord din Uniunea Europeană.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

La rândul său, Macron, adresându-se presei înainte de întâlnirea sa cu Varadkar, a făcut apel la Marea Britanie să vină cu un plan care să scoată Brexit-ul din impas înainte de summit-ul de la Bruxelles de săptămâna viitoare sau riscă să alunece automat către o ieşire dezordonată din UE.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

''Dacă Regatul Unit nu este capabil, după aproape trei ani de la referendum, să meargă înainte cu o soluţie susţinută de o majoritate, va alege efectiv o ieşire fără acord pe cont propriu'', a afirmat Macron.

Citește și: Răbufnire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan! ‘Nu se poate!’

În opinia lui Macron, dacă acest plan alternativ implică alegeri anticipate, un referendum sau o uniune vamală cu UE, cea care va decide este Marea Britanie. ''Îi revine Londrei să spună aceasta, şi să spună acum'', a declarat Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.