Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu își anulează vizita în Emirate, după ce soția sa a fost spitalizată

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anulat în ultimul moment o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite (EAU) de la stabilirea relaţiilor diplomatice, care era programată pentru joi, a anunţat postul de radio naţional Kan, citat de agenţia de presă EFE, potrivit AGERPRES.

Niciuna din cele două ţări nu a făcut publice detalii referitoare la această vizită care urma să aibă loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile israeliene din 23 martie şi în cursul căreia Netanyahu avea prevăzută o întâlnire cu prinţul moştenitor al Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed.

Potrivit media israeliene, motivele care l-au determinat pe premier să-şi anuleze vizita ar fi spitalizarea soţiei sale pentru o apendicită şi întârzierea zborului, întrucât Iordania nu a permis survolarea spaţiului său aerian.

Citește și: Prințul Harry și Megan Markle AU MINȚIT grosolan în interviul dat lui Oprah Winfrey: Analiza făcută de presa britanică

Vizita în EAU a fost amânată în trecut din cauza pandemiei de COVID-19, iar de data aceasta a coincis cu campania electorală în care Netanyahu îşi etalează adeseori succesele diplomatice.

Potrivit unor oficiali israelieni, citaţi de media locale, Iordania nu a aprobat survolul teritoriului său pentru avionul care urma să-l transporte pe Netanyahu la Abu Dhabi, după ce prinţului moştenitor al Iordaniei, Hussein, nu a mai putut să viziteze miercuri Esplanada Moscheilor din Ierusalim din cauza unor dezacorduri cu autorităţile israeliene privind serviciul de securitate care îl însoţea.

Hussein se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei Allenby, dar s-a întors din drum când serviciului său de securitate i-a fost refuzată intrarea în Israel, conform media israeliene.

Pe lângă Emiratele Arabe Unite, unde a deschis deja două sedii diplomatice, Israelul a stabilit recent legături cu Bahrain, Sudan şi Maroc, acorduri mediate de fosta administraţie a preşedintelui american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.