Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Naftali Bennett vrea să intensifice vaccinarea anti-coronavirus în rândul comunităţii arabe

The Jerusalem Post
Naftali Bennett

Premierul israelian Naftali Bennett a făcut apel miercuri la intensificarea campaniei de vaccinare anticoronavirus în rândul comunităţii arabe, unde rata de contaminare este extrem de ridicată, conform datelor oficiale, relatează AFP.

"Cele mai afectate 40 de localităţi din Israel sunt arabe", a declarat Bennett la New York, unde a luat parte luni la Adunarea Generală a ONU.

Conform unui comunicat al biroului său miercuri, el a cerut ca eforturile campaniei de vaccinare să se focalizeze asupra populaţiei arabe, dată fiind rata de vaccinare "extrem de scăzută" din rândul acesteia.

Zahi Said, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru AFP că 40% dintre contaminările din Israel de astăzi - şi o rată similară de spitalizări şi decese - privesc populaţia arabă din ţară, urmaşi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor la crearea statului Israel în 1948.

Potrivit purtătorului de cuvânt, acest rată disproporţionată comparativ cu restul populaţiei este cauzată în special "de lipsa de vaccinare şi de nerespectarea recomandărilor Ministerului Sănătăţii, cum ar fi distanţarea fizică şi purtarea măştii".

Reticenţa faţă de vaccinare persistă în localităţile arabe, deşi, în opinia sa, ministerul încearcă să promoveze imunizarea în rândul publicului.

Israelul a fost una dintre primele ţări care au lansat în decembrie 2020 o campanie de vaccinare ce a permis reducerea contaminărilor şi ridicarea a aproape tuturor restricţiilor sanitare în iunie, potrivit Agerpres.ro.

Însă răspândirea variantei Delta, mai contagioasă, şi ridicarea restricţiilor au favorizat apariţia unui nou val de contaminări, la care guvernul a încercat să răspundă prin lansarea unei campanii pentru a treia doză de vaccin pentru persoanele vaccinate de peste şase luni, cu scopul de a întări răspunsul imunitar.

Peste 60% dintre cei nouă milioane de israelieni au primit două doze de vaccin, iar mai mult de o treime, trei doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.