Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul italian a vorbit cu Vladimir Putin: cei doi au căzut de acord asupra unui angajament comun faţă de o soluţie durabilă în criza din Ucraina

La Repubblica
Mario Draghi

Premierul italian Mario Draghi a făcut apel marţi la "dezescaladare" în criza ucraineană, în cadrul unei discuţii telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin, se arată într-un comunicat de presă al guvernului de la Roma, citat de AFP, informează Agerpres.

Draghi "a subliniat importanţa angajării în favoarea unei dezescaladări a tensiunilor, date fiind consecinţele grave pe care le-ar determina o înrăutăţire a crizei", se menţionează în comunicat.

Conform părţii italiene, cei doi lideri "au căzut de acord asupra unui angajament comun faţă de o soluţie durabilă la criză şi asupra necesităţii de a reconstrui un climat de încredere".

SUA acuză Rusia că pregăteşte o invazie în Ucraina, o ţară deja afectată de un război civil în Est între forţele guvernamentale şi separatişti proruşi susţinuţi de Moscova.

Rusia neagă orice intenţie de război, dar condiţionează orice dezescaladare de garanţii pentru securitatea sa, în special asigurarea că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO şi că Alianţa îşi va retrage forţele pe poziţiile sale din 1997.

Washingtonul a respins aceste cereri într-o scrisoare săptămâna trecută, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii pe alte subiecte, cum ar fi desfăşurarea de rachete sau limitarea reciprocă a exerciţiilor militare.

În încercarea de a găsi o rezolvare la criză, şefii diplomaţiilor rusă şi americană urmează să discute din noi marţi, Occidentul ameninţând cu sancţiuni economice în speranţa de a determina Moscova să cedeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.