Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, se pronunță pentru revizuirea sistemului de sancțiuni impus Rusiei: 'Vom fi susținătorii unei deschideri față de Rusia'

orfoonline.org
Giuseppe conte

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a declarat marţi că ţara sa este favorabilă 'revizuirii' sancţiunilor economice impuse Rusiei de comunitatea internaţională, relatează AFP, preia Agerpres.

'Vom fi promotorii unei revizuiri a sistemului de sancţiuni", a declarat el în faţa senatorilor în discursul său de politică generală la sfârşitul căruia va cere votul de încredere al Parlamentului.

'Vom fi susţinătorii unei deschideri faţă de Rusia care şi-a consolidat în ultimii ani rolul internaţional în diferite crize geopolitice' şi care reprezintă un partener economic important pentru companiile italiene, a adăugat Conte.

Vezi și: Prețul trădării: 800 000 de dolari! FBI a deconspirat spionul american care vindea informații clasificate chinezilor

Italia a încercat în mai multe rânduri să obţină în cadrul Uniunii Europene, dacă nu o ridicare totală a sancţiunilor împotriva Rusiei, cel puţin o reducere a acestora.

Noul şef al guvernului italian a insistat totuşi să sublinieze 'apartenenţa fermă (a Italiei) la NATO'.

'Vrem să subliniem în primul rând apartenenţa fermă a ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică, cu Statele Unite ca partener privilegiat', a mai spus Giuseppe Conte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.