Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei interzice evenimentele cu DJ, muzică la maxim și droguri: mai pot avea loc cu o singură condiție

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Noul guvern al premierului de extremă-dreapta Giorgia Meloni a declarat că va transforma în infracțiune organizarea de rave-uri fără licență, la câteva ore după ce a oprit o astfel de petrecere în nordul Italiei.

Noua infracțiune de "invazie pentru întruniri periculoase" de peste 50 de persoane ar putea atrage până la șase ani de închisoare și deschide posibilitatea de a asculta telefonic organizatorii de rave-uri. Luni, o mie de participanți la rave au primit ordin să părăsească un depozit din Modena. "Petrecerea s-a terminat!", a declarat ministrul Matteo Salvini. Locuitorii se plânseseră de 48 de ore de muzică techno non-stop la petrecerea de Halloween care a atras prin intermediul rețelelor de socializare tineri din orașele italiene din apropiere, precum și din Belgia și Franța.

Participanții plănuiau să rămână până marți, dar au părăsit fără probleme depozitul dezafectat din nordul orașului Modena, iar martorii au declarat că au făcut ordine în urma lor.

Prim-ministrul Meloni a susținut că noua lege are ca scop protejarea oamenilor împotriva răului și că nu este diferită de prevederile din alte părți ale Europei, dar că ar semnala faptul că statul italian nu mai este relaxat în ceea ce privește respectarea regulilor.

Fostul guvern de uniune națională începuse deja să lucreze la modificarea legii după ce, în 2021, o petrecere rave în masă în orașul central Viterbo s-a încheiat cu moartea a două persoane. Dar proiectul noii administrații de dreapta merge mai departe, incluzând amenzi mari și confiscarea sistemelor de sunet. Criticii au întrebat de ce guvernul a vizat tinerii ravers, dar a ignorat un marș fascist organizat în weekend de 2.000 de susținători îmbrăcați în negru ai dictatorului italian Benito Mussolini.

Mitingul din weekend a avut loc la Predappio, unde s-a născut și a fost înmormântat Mussolini. A inclus saluturi fasciste și imnuri, a marcat marșul lui Mussolini asupra Romei și începutul dominației fasciste în urmă cu 100 de ani.

Ministrul de interne Matteo Piantedosi a susținut că cele două evenimente sunt "lucruri complet diferite", deoarece marșul lui Mussolini nu a perturbat ordinea publică și a avut loc timp de ani de zile, în timp ce proprietarul depozitului a raportat rave-ul din Modena. Meloni, care a încercat să se distanțeze de politica post-fascistă din tinerețe, a declarat luni că marșul pentru Mussolini a fost "ceva îndepărtat de mine din punct de vedere politic într-un mod foarte semnificativ".

În altă ordine de idei, noul cabinet al doamnei Meloni a fost de acord să pună capăt cerinței ca medicii și asistentele să fie vaccinați împotriva Covid-19, spunând că oricine a fost suspendat din cauza obiecțiilor sale la vaccinare se poate întoarce la muncă. Decizia înseamnă că aproximativ 4.000 de lucrători din domeniul sănătății vor putea reveni la muncă cu două luni mai devreme. Opozanții au acuzat-o că îi răsplătește pe cei care sunt împotriva vaccinării, dar premierul a declarat că guvernul anterior a adoptat o poziție "ideologică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.