Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul japonez Fumio Kishida dă asigurări că 'nu sunt fantome' în reşedinţa sa oficială, considerată 'bântuită': 'Am dormit bine'

bloomberg.com
Fumio Kishida

Fumio Kishida a declarat luni că doarme buştean de când a devenit primul premier al Japoniei din ultimii 9 ani care locuieşte la reşedinţa oficială a şefului guvernului, care ar fi... bântuită de fantome, informează AFP.

Clădirea, situată chiar în centrul capitalei Tokyo, a rămas nelocuită în timpul mandatelor ultimilor doi predecesori ai lui Kishida, Yoshihide Suga şi Shinzo Abe.

În 1936, reşedinţa a fost scena unei tentative de lovitură de stat, în timpul căreia mai mulţi înalţi responsabili, printre care un ministru al finanţelor, au fost asasinaţi de tineri ofiţeri ai armatei imperiale japoneze, potrivit Agerpres.

Timp de ani de zile, fantomele unor persoane implicate ar fi bântuit culoarele reşedinţei, însă Kishida a declarat luni că el se simte odihnit şi bine dispus după primele sale nopţi petrecute în clădire.

"Am dormit bine ieri", a declarat el în faţa jurnaliştilor care l-au întrebat dacă s-a întâlnit cu vreuna dintre faimoasele fantome ale reşedinţei. "Nu am văzut deocamdată niciuna", a dat asigurări premierul nipon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.