Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul japonez Kishida 'nu îşi găseşte cuvintele' după asasinarea lui Shinzo Abe

time.com
Fumio Kishida

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că 'nu îşi găseşte cuvintele' după asasinarea fostului premier Shinzo Abe, împuşcat mortal în timpul unui discurs de campanie la Nara, în vestul ţării, la vârsta de 67 de ani, transmit AFP şi Kyodo și preluate de agerpres.

'Mă rugam ca viaţa să îi fie salvată, dar, cu toate acestea, am aflat vestea (morţii sale). Este extrem de regretabil. Nu îmi găsesc cuvintele. Prezint condoleanţele mele sincere şi mă rog ca sufletul să i se odihnească în pace', a spus Kishida, foarte emoţionat, în faţa jurnaliştilor.

Shinzo Abe, prim-ministru al Japoniei în 2006-2007 şi apoi din 2012 până în 2020, ţinea un discurs la sfârşitul dimineţii în apropierea unei gări din oraşul Nara, la o adunare de campanie în vederea alegerilor senatoriale de duminică, când a fost împuşcat mortal, fiind lovit de două gloanţe în gât.

 


'În timpul acestei perioade electorale, un act barbar a fost comis, luându-i viaţa fostului prim-ministru Abe. Este de neiertat. Condamnăm (acest act) o dată în plus, în termenii cei mai fermi', a adăugat actualul şef al guvernului.

El a precizat că pregătirile electorale vor continua, pentru că 'trebuie să apărăm neapărat alegerile libere şi echitabile, care sunt fundamentul democraţiei'. 'Nu vom ceda niciodată în faţa violenţei', a insistat Kishida.

El a subliniat că Abe a purtat 'o grea responsabilitate în calitate de prim-ministru vreme de opt ani şi opt luni, cea mai lungă perioadă din istoria guvernului constituţional', în care 'a ghidat ţara în condiţiile unei situaţii interne şi internaţionale dificile, graţie capacităţilor sale excepţionale de leadership'.

Fumio Kishida, actualul lider al Partidului Liberal-Democrat (PLD, dreapta naţionalistă la putere), a fost un apropiat al lui Shinzo Abe şi ministru de externe între 2012 şi 2017 în guvernul condus de acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.