Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul japonez vrea să elaboreze un nou plan de relansare economică înaintea alegerilor anticipate din toamnă

www.gettyimages.com
Yoshihide Suga

Premierul japonez Yoshihide Suga ar putea convoca alegeri anticipate în toamnă, după Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, un semn al hotărârii sale de a organiza aceste JO în pofida pandemiei covid-19 care afectează ţara. potrivit ziarului Asahi, relatează Reuters.

Guvernul vrea să elaboreze un nou plan de relansare economică înaintea alegerilor anticipate, potrivit ziarului, care citează sub acoperirea anonimatului mai mulţi oficiali din partidul aflat la putere, scrie News.ro.

Presa scrie că Yoshihide Suga a convenit miercuri cu coaliţia aflată la putere să nu prelungească sesiunea parlamentară în curs, care se încheie la 16 iunie.

Acest lucru înseamnă că Guvernul renunţă să stabilească un buget suplimentar, pentru moment, şi că urmează să recurgă la rezerve, estimate la 4.000 de miliarde de yeni (29,88 miliarde de euro) în vederea finanţării cheltuielilor imediate legate de lupta împotriva pandemiei covid-19, potrivit Asashi.

”Este evident că avem nevoie de un buget suplimentar, însă Parlamentul îşi închide porţile şi nu avem timp să-l adoptăm”, declara săptămâna trecută Reuters un membru al partidului aflat la putere, Shoji Nishida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.