Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Justin Trudeau a promis finanțări în calitate de asistență umanitară, după distrugerea barajului Kahovka

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit sâmbătă prim-ministrului canadian Justin Trudeau, după vizita acestuia la Kiev, pentru asistenţa militară acordată, menţionând că furnizarea de muniţie de artilerie de calibru 155 este deosebit de importantă, informează dpa, citat de Agerpres.

Zelenski a lăudat, de asemenea, angajamentul Canadei faţă de coaliţia care vizează să ajute Ucraina să achiziţioneze avioane de luptă occidentale.

În timpul vizitei sale în Ucraina, premierul Trudeau a anunţat că va continua programul de pregătirea piloţilor ucraineni. A anunţat, de asemenea, un ajutor militar în valoare de 500 de milioane de dolari canadieni (373 de milioane de dolari).

Premierul Canadei a mai că ţara sa "contribui la iniţiativa multinaţională de întreţinere a tancurilor Leopard. Vom furniza alte 288 de rachete AIM 7 care vor sprijini Ucraina în eforturile sale de a apăra cerul ucrainean".

După distrugerea barajului din sudul Ucrainei, premierul Trudeau a promis finanţări în calitate de asistenţă umanitară

"Acesta este un moment important pentru Ucraina, dar acesta este şi un moment important pentru lume", a declarat prim-ministrul Trudeau."Canada va sprijini Ucrainei cu orice este nevoie, atât timp cât este nevoie".

Pe de altă parte, preşedintele Zelenski şi-a reiterat apelul pentru asistenţă internaţională pentru a oferi sprijin pe fondul inundaţiilor dezastruoase din sudul Ucrainei, declanşate de distrugerea barajului. Pe malul drept al Niprului, aflat sub controlul Kievului, au fost aduşi în siguranţă 3.000 de sinistraţi. Moscova însă, nu îi ajută cu adevărat pe cei din zona controlată de Rusia, a menţionat şeful statului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.