Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Kiril Petkov a mers la Biroul Procurorului Curţii Supreme de Casaţie pentru a fi audiat

spiegel.de
Kiril Petkov

Prim-ministrul Kiril Petkov a mers miercuri la Biroul Procurorului Curţii Supreme de Casaţie (SCPO) pentru a fi audiat despre numele pe care le-a menţionat în timpul întâlnirii sale cu procurorul general Ivan Gheşev pe 4 februarie.

Lui Petkov şi şefei cabinetului său politic, Lena Borislavova, li s-a cerut să apară în faţa SCPO miercuri, pentru a furniza informaţii despre o listă aflată în posesia lor pe care sunt numiţi presupuşi autori de infracţiuni grave penale şi economice, potrivit Agerpres.ro.

Când a intrat în tribunalul din Sofia, Petkov a declarat că are asupra sa o listă de 19 nume, dintre care unele le-a citit deja la un briefing. "Aceste nume sunt o informaţie publică, nume care sunt binecunoscute. Lista nu conţine nume de companii, numai de persoane", le-a spus Petkov jurnaliştilor. El a adăugat că aceşti oameni sunt cunoscuţi publicului ca posibili infractori, dar nu a spus care dintre ei sunt vinovaţi şi care nu.

Petkov a adăugat că aceste nume nu au fost niciodată auzite oficial de SCPO şi, potrivit lui, s-a vorbit de ele doar pe coridoare şi în investigaţii jurnalistice. Petkov şi-a exprimat speranţa că toate acţiunile necesare vor fi întreprinse după ce "prim-ministrul aduce lista de nume în persoană la SCPO".

Comentând mai devreme, miercuri, citarea lui Petkov pentru a fi audiat, preşedintele Rumen Radev a spus că deţinătorii puterii ar trebui să încerce să efectueze o reformă judiciară decisă pentru că "trecutul va încerca să riposteze".

În acest context, el a descris citarea pentru a fi audiat trimisă lui Petkov de serviciul procuraturii drept "o formă de şantaj instituţional". "Mă aştept ca liderii coaliţiei conducătoare să întreprindă acţiuni decisive", a spus Radev.

Petkov percepe citarea sa drept o mişcare publicitară care nu era necesară, dar nu ca pe o presiune sau un şantaj.

Radev a spus că instituţia sa şi ramura executivă "cooperează constructiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.