Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Kosovo acuză oficialii europeni că și-au sincronizat pozițiile cu președintele Serbiei

twitter.com
kosovo

Premierul Kosovo, Albin Kurti, a declarat că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, șeful diplomației europene, Josep Borrell, și emisarul Uniunii Europene pentru dialog, Miroslav Lajčak, și-au "sincronizat" pozițiile împotriva Kosovo, înainte de întâlnirea la nivel înalt de la 14 septembrie de la Bruxelles, informează Rador Radio România.

La conferința de presă organizată la Pristina și susținută împreună cu negociatorul șef al Pristinei în dialogul cu Belgradul, Besnik Bislimi, premierul Kosovo a declarat că a mers la Bruxelles cu o "propunere concretă" referitoare la ordinea în care cele două părți trebuie să–și îndeplinească obligațiile.

"În anexa acordului în trei clauze specifice se menționează că fiecare articol din acordul de bază trebuie implementat și părțile nu pot refuza implementarea niciunui articol. La prima rundă de discuții, Borrell și Lajčak mi-au solicitat ca imediat să trecem la negocierea statutului Uniunii Comunităților Sârbești (ZSO).

A devenit clar că un astfel de pas nu este realizabil fără stabilirea ordinii implementării articolelor atât timp cât Vučić declară că nu a acceptat acordul cu Kosovo și va implementa doar ceea ce este în conformitate cu linia roșie a Serbiei" – a declarat Kurti, adăugând că la întâlnirea de la Bruxelles nu s-a ajuns la un minim de acord, deoarece "Borrell și Lajčak au propus ca ordinea implementării trebuie stabilită în așa fel încât să fie acceptată de Serbia, care dorește eliminarea articolelor referitoare la recunoașterea reciprocă și ca formarea ZSO să fie o prioritate"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.