Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul libian Fayez al-Sarraj cere o 'viziune comună' cu privire la Libia

tripoli soldati libia

Şeful Guvernului libian recunoscut de către comunitatea internaţională, Fayez al-Sarraj, a îndemnat joi comunitatea internaţională să adopte ”o viziune comună în dosarul libian”, cu ocazia unei conferinţe ale cărei lucrări se deschid luni la Palermo, în Italia, relatează AFP, informează News.ro.

Într-un interviu exclusiv acordat AFP la sediul Guvernului său de Uniune Naţională (GNA), la Tripoli, Sarraj a deplâns ”intervenţii negative ale anumitor ţări” în Libia, însă fără să le numească.

Libia, o ţară bogată în hidrocarburi, a intrat în haos după îndepărtarea de la putere a regimului fostului dictator Muammar Gaddafi, în 2011. Ea are două guverne - GNA şi un Executiv cu sediul în estul ţării - şi două parlamente.

Un summit organizat de Franţa, la sfârşitul lui mai, la care au participat principalii patru protegonişti ai crizei libiene, inclusiv Sarraj, a condus la un angajament cu privire la organizarea unor alegeri la 10 decembrie, un obiectiv care pare că nu va fi atins.

”Trebuie unificată poziţia (comunităţii) internaţionale faţă de Libia”, a subliniat liderul libian.

El a evocat faptul că şi alte reuniuni internaţionale au fost organizate în ultimii ani în vederea găsirii unei ieşiri din criză a ţării sale şi şi-a exprimat regretul faţă de ”nerespectarea deciziilor” luate la aceste conferinţe, dând ca exemplu summitul de la Paris.

Sarraj a criticat Parlamentul din estul Libiei din cauză că nu şi-a respectat, în opinia sa, angajamentele asumate la Paris în vederea pregătirii cadrului legislativ necesar organizării alegerilor.

Întrebat despre rivalitatea dintre Franţa şi Italia în dosarul libian, el a subliniat asupra ”necesităţii unificării poziţiilor” celor două ţări, ”astfel încât să nu mai existe puncte de discordie” între ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.