Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Lituaniei a respins demisiile anunţate de miniştrii afacerilor externe şi transporturilor

Wikimedia Commons
Lituania steag

Premierul lituanian Ingrida Simonyte a respins miercuri demisiile miniştrilor Gabrielius Landsbergis (afaceri externe) şi Marius Skuodis (transporturi), care anunţaseră că vor renunţa la funcţii, transmite dpa.

Într-o declaraţie, Simonyte a precizat că guvernul de la Vilnius îşi continuă activitatea fără nicio schimbare de personal. ''Orice remaniere majoră ar putea conduce la instabilitate'', a spus şefa executivului lituanian, adăugând că acest lucru ar fi iresponsabil, date fiind situaţia geopolitică internă şi provocările actuale implicate de pandemie şi migraţie.

În Lituania, miniştrii sunt numiţi şi destituiţi de către preşedinte, la propunerea prim-ministrului.

Cei doi miniştri şi-au oferit demisiile în contextul continuării transporturilor belaruse de fertilizatori pe calea ferată din Lituania.

Compania feroviară de stat încă transportă fertilizatori produşi de compania Belaruskali deşi au intrat în vigoare sancţiunile impuse de SUA care vizează compania belarusă de stat. Belaruskali a făcut plăţi în avans în conformitate cu contractele existente. Compania exportă o mare parte a producţiei sale via Lituania.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Polonia, Lituania şi Letonia, pe de altă parte. Această creştere a avut loc în urma adoptării de către Bruxelles a unor sancţiuni împotriva Belarusului după abuzurile contra drepturilor omului şi alegerile prezidenţiale din august anul trecut, contestate vehement de opoziţia belarusă şi de Occident, potrivit Agerpres.ro.

Lukaşenko susţine însă că UE a provocat intenţionat o criză umanitară care trebuie să fie soluţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.