Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban: 'Dacă vor exista condiţiile necesare, noi vom demara procedura de anticipate'

captura Digi 24
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara că s-a format o echipă de discuţii, care va explora, împreună cu partenerii politici, posibilitatea organizării alegerilor anticipate şi când vor fi întrunite condiţiile, vor fi demarate procedurile în acest sens, potrivit Agerpres.

Orban a reamintit faptul că, potrivit Constituţiei, Parlamentul trebuie să respingă două guverne, într-o perioadă de minimum 60 zile, pentru ca preşedintele să poată dizolva Legislativul şi că este nevoie de un număr de parlamentari apropiat de 50% care să se asocieze acestui obiectiv.

Citește și: Lovitură de teatru! Ludovic Orban anunță că România îndeplinește toate condițiile

"Ca atare, noi am format o echipă de discuţii, cu care explorăm această posibilitate, cu partenerii politici, încercând să determinăm crearea unei astfel de grupări care să poată să deţină un număr de parlamentari suficient, astfel încât să garanteze respingerea a două guverne. (...) Dacă vor exista aceste condiţii, noi vom demara procedura de anticipate. În rest, vă aduceţi aminte că şi negocierile pentru moţiunea de cenzură nu le-am purtat să anunţ, să bat toba, că mă întâlnesc cu x, cu y. Negocierile sunt nişte negocieri care, de multe ori, presupun, cum să zic, abordări extrem de delicate, pe care nu poţi să le faci, să pui pe masă o strategie sau să dezvolţi o strategie prin planul de negociere, astfel încât să ştie adversarul ce vrei tu să faci. Este clar că vom duce aceste discuţii, când se vor întruni condiţiile, din punctul nostru de vedere, vom demara procedura", a declarat premierul la Realitatea Plus.

Citește și: Marius Budai a răbufnit după declarațiile ministrului Muncii: Trecem de la austeritate la jigniri şi e din ce în ce mai grav

Acesta a reiterat faptul că PNL susţine organizarea alegerilor anticipate, pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor populaţiei.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

"Normal că ne dorim anticipate, Partidul Naţional Liberal susţine alegerile anticipate, am dat această declaraţie de sute de ori. Şi este normal şi firesc să susţinem acest lucru pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei. Opţiunile s-au modificat radical şi este clar că Parlamentul trebuie să fie o oglindă a opţiunilor oamenilor, că puterea trebuie întoarsă la popor, astfel încât oamenii să-şi aleagă reprezentanţii. De asemenea, s-a văzut clar că există o schimbare profundă în opţiunile oamenilor, care a dus şi la o reîntoarcere a României pe un drum normal, pe un drum corect, pe un drum pozitiv. Or, este foarte complicat ca acest drum să fie menţinut, atâta timp cât Parlamentul actual încă este rezultatul unor alegeri din 2016 şi nu are nicio legătură cu actualele opţiuni politice ale oamenilor", a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.