Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban nu exclude să atace la CCR legea care respinge OUG de creștere etapizată a alocațiilor

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban nu exclude să atace la CCR legea de respingere a ordonanței de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor, anunță MEDIAFAX

„Aștept să vedem legea și în funcție de modul în care s-a derulat procedura de adoptare a legii, în funcție de elementele pe care le vom identifica, vom lua o decizie. Din punctul nostru de vedere, noi am asigurat respectarea sensului legii, anume dublarea alocațiilor. Această creștere a alocațiilor e stabilită etapizat pentru că nu există resursele financiare dintr-o dată pentru dublarea alocațiilor”, spune Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

El a criticat încă o dată PSD. „PSD, disperat că pierde voturi și profitând de faptul că dispune de o majoritate în Parlament a stabilit fără niciun fel de bază încă o dublare a alocațiilor fără niciun fel de fundament”, adaugă premierul.

De asemenea, Orban spune că este prematur să existe în momentul de față o planificare a etapelor privind creșterea punctului de pensie.

Ordonanța de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor a fost respinsă, miercuri, și în Camera Deputaților. Ordonanța de urgență adoptată de Guvern prevede o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creșteri de 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocațiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de președintele Klaus Iohannis. Alocațiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

Premierul Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că guvernul nu își permite dublarea alocațiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.