Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Marii Britanii făcut KO: Ce anunț i-a făcut premierul Scoției în scrisoarea de felicitare

forbes.com
boris johnson

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon i-a scris premierului britanic Boris Johnson pentru a-i transmite că este „nerăbdătoare” să discute cu el despre organizarea unui nou referendum privind independenţa Scoţiei, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Folosindu-se de prima scrisoare trimisă noului premier, Sturgeon i-a amintit lui Johnson că o analiză a guvernului scoţian a relevat că un Brexit fără acord ar însemna pierderea a 100.000 de locuri de muncă în Scoţia.

„Având în vedere comentariile dumneavoastră privind părăsirea UE pe 31 octombrie cu un acord sau fără este acum, mai mult ca niciodată, esenţial ca în Scoţia să avem o altă opţiune”, a scris Sturgeon.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Afirmând că guvernul ei va continua implementarea măsurilor necesare pentru a exista legislaţia care ar permite organizarea unui al doilea referendum privind independenţă, despre care Sturgeon a sugerat că ar dori să aibă loc până în 2021, ea i-a transmis lui Johnson: „Dreptul cetăţenilor scoţieni de a-şi decide propriul viitor este un principiu democratic de bază care trebuie respectat”.

Johnson a refuzat în timpul unei vizite în Scoţia să excludă blocarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, chiar dacă Partidul Naţional Scoţian al lui Sturgeon ar obţine susţinerea publicului pentru un referendum.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Sturgeon a scris: „Similar, orice decizie a parlamentului scoţian privind acordarea acestei opţiuni poporului trebuie respectată. Parlamentul va analiza privind legislaţia necesară pentru un referendum după vacanţa de vară şi aştept cu nerăbdare să abordez această problemă cu dumneavoastră de îndată ce a fost discutată de parlamentarii scoţieni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.