Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Marii Britanii: 'UE trebuie să accepte concesii pentru obţinerea unui acord privind relaţiile bilaterale post-Brexit'

10 Downing Street
Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană trebuie să accepte concesii pentru obţinerea unui acord privind relaţiile bilaterale post-Brexit, potrivit Mediafax.

Boris Johnson a insistat, în Camera Comunelor, că Marea Britanie nu poate accepta reguli impuse de Uniunea Europeană. "Nu cred că aceştia sunt termeni pe care să îi poată accepta premierul vreunei ţări", a declarat Boris Johnson, potrivit agenţiei Reuters.

Premierul britanic cred că se poate ajunge la un "acord bun" dacă Uniunea Europeană nu mai pune condiţii suplimentare.

CITEȘTE ȘI: Vești proaste despre coronavirus: Pericolul din unele locuri e mai mare decât se credea

Boris Johnson a făcut aceste declaraţii înainte de întrevederea pe care o va avea miercuri seară cu Usrula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. "Premierul va fi foarte clar în această seară că nu poate accepta nimic care să submineze abilitatea noastră de a avea control asupra legislaţiei sau asupra apelor teritoriale. Îi va spune clar aceste lucruri doamnei Ursula von der Leyen şi va vedea ce răspuns are", a afirmat Allegra Stratton, un purtător de cuvânt al Downing Street.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ţară care exercită în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a declarat că Bruxellesul este pregătit pentru scenariul expirării fără acord a tranziţiei post-Brexit, dacă Marea Britanie nu acceptă menţinerea standardelor comunitare. "Încă există şansa unui acord. Nu cred că vom şti mâine dacă vom reuşi ori nu, eu, cel puţin, nu pot promite acest lucru, dar continuăm să lucrăm", a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Angela Merkel a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită pentru eşecul negocierilor. "De asemenea, suntem pregătiţi, dacă nu vom putea accepta condiţiile britanice, să mergem pe un drum al lipsei unui acord. Un lucru este clar: trebuie să fie posibil să garantăm integritatea pieţei unice", a subliniat Angela Merkel.

Liderul de la Berlin a evidenţiat importanţa garantării standardelor egale pentru companiile din Uniunea Europeană şi Marea Britanie. "Acum pornim de la un sistem legal armonizat, similar, dar peste câţiva ani sistemele judiciare se vor dezvolta separat în privinţa politicilor în domeniul mediului, al muncii şi sănătăţii. (...) Avem nevoie de standarde egale, nu doar pentru acum, ci şi pentru viitor (...)", a subliniat Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.