Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mihai Tudose, dur cu miniștrii din Guvern: 'Vreau banii ăștia. Nu e cu da sau nu. Da?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Ședință încordată joi la Guvern. Premierul Mihai Tudose a avut mesaje dure pentru miniștrii din Guvernul său. Excepție a făcut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care „s-a apucat de treabă foarte intens”.

„Am să o rog pe doamna ministru Carmen Daniela Dan să ne prezinte succint informarea privind necesarul pe linie de intervenție rapidă SMURD, servicii speciale și tot ce am vorbit săptămâna trecută.”, a început ministrul Tudose ședința de Guvern.

Ministrul Carmen Dan a prezentat un raport, realizat de grupul de lucru interministerial, privind necesităţile de dotare şi propunerile pentru îmbunătăţirea componentei de aviaţie MAI şi MApN, pentru executarea în comun a misiunilor în situaţii de urgenţă.

Premierul Mihai Tudose a completat, precizând că întregul efort financiar pentru acest program este de 400 de milioane de euro. Şeful Executivului i-a cerut în context ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, ca la rectificarea bugetară să aloce banii necesari acestei prime etape.

„Totalul ar fi de 400 de milioane de euro. Dar pentru etapa I, dl ministru de Finanțe, la rectificare vreau banii ăștia. Nu e cu da sau nu. Da?”, a spus Mihai Tudose.

Premierul i s-a adresat ministrului Educaţiei: „Domnul ministru Pop, credeţi că e vreo şansă să fim primul guvern care în 10 ani sau câţi or fi să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor care nu sunt când începe anul?”.

Elena Udrea și Ioana Băsescu primesc o veste proastă de la ÎCCJ

„Domnule prim-ministru, e prioritatea zero, dacă o pot numi aşa, a mandatului meu. Avem în momentul de faţă licitaţia în desfăşurare. Exact astăzi se încarcă. Pentru 151.950 de elevi de clasa a V-a pe noua programă şcolară, evident la începutul lunii august vom avea o consultare publică şi o întâlnire la nivelul Guvernului, pentru că atunci se va decide ce manual va merge la fiecare profesor din învăţământul preuniversitar. Avem bani inclusiv pentru formarea dascălilor pentru noile manuale şcolare, aşa că nu e nevoie la rectificarea bugetară de sume suplimentare pentru acest capitol”, a afirmat Liviu Pop.

„Pe 15 august am să vă rog să vă întâlniţi dumneavoastră singur cu cine doriţi. După cum ştiţi, este sărbătoare în august. Avem? Da sau nu”, a replicat premierul.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că trebuie să existe în România „o fabrică de vaccinuri”, cerându-i ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să prezinte un plan pentru ca Institutul Cantacuzino să devină "funcţional". 

„Cum facem ca săptămâna viitoare să ne prezentaţi un necesar să avem şi noi Institutul Cantacuzino funcţional?”, l-a întrebat Tudose pe Bodog la începutul şedinţei de Guvern. 

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus că a început discuţiile în privinţa Institutului Cantacuzino cu ministrul Cercetării. 

„Pentru Institutul Cantacuzino, am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării. Încercăm să găsim o soluţie de a schimba hotărârea de Guvern şi o să vă prezentăm acest lucru, pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino. Şi vă voi prezenta o propunere de relansare”, a arătat Bodog. 

„Propunere, pe baza căreia să avem şi noi în ţara aceasta o fabrică de vaccinuri ale noastre, (...) dacă se poate”, a adăugat premierul Tudose.

Premierul a ținut totuși să-l felicite pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dar l-a pus în gardă, spunând „dacă trebuie în fiecare zi să venim noi peste dumneavostrăeste în regulă”.

„Vreau să-l felicit pe dl ministru Cuc. S-a apucat de treabă foarte intens. Am fost ieri împreună cu dl vicepremier Ciolacu la Ministerul Transporturilor. A delocat foarte repede 9 mld de lei. Felicitări! Dar nu a fost un efort de o zi. Vreau să rămâneți turați așa. Dacă trebuie în fiecare zi să venim noi peste dvs este în regulă.”, a spus Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.