Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Premierul muribund': Ce îl aşteaptă pe Ponta dacă nu demisionează

demisie exit

Varianta demisiei din funcţia de premier ar putea fi cea mai fericită pentru Victor Ponta şi pentru PSD. În cazul în care acesta va refuza să se dea dus de la Palatul Victoria, DNA şi opinia publică îl va toca mărunt până când daunele vor fi mai mari decât în cazul demisiei. O spune fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu, într-un comentariu remis redactiei stiripesurse.ro.

Vezi şi: Ponta a anunţat Comisia Europeană că ar putea DEMISIONA

"Un fapt este cert. Premierul Victor Ponta e pe faras. Nu imi propun, acum, sa dezbat masura in care actiunea DNA are sau nu conotatii politice. Nici daca Romania este ori ba, singurul stat din lume in care un premier in functie este anchetat pentru fapte de coruptie. In schimb, voi incerca sa judec, la rece, urmatorii pasi pe care ii poate face Victor Ponta şi pe care ii poate face DNA.

Vezi şi: Şedinţă de URGENŢĂ a liderilor coaliţiei de guvernare

Sa presupunem ca luni, asa cum pare, cel putin, in acest moment, PSD se va manifesta ca un partid strans unit in jurul presedintelui sau, care este si premier in functie. Sa admitem ca aceasta solidaritate – care, in realitate, nu a existat niciodata in PSD si va exista cu atat mai putin in cazul lui Ponta, care s-a dovedit a fi cinic cu partenerii sai politici - il va determina pe „suspect” sa reziste. Ce urmeaza? DNA are posibilitatea sa il cheme, cu mandat, zi de zi, la sediul institutiei. Cu ocazia savarsirii oricaruia dintre actele procedurale aflate in curs. Iar Victor Ponta nu se poate sustrage acestei obligatii. In consecinta, zi de zi, el va fi intampinat de un numar din ce in ce mai mare de ziarişti romani, carora, foarte repede, li se vor adauga si reprezentanţi ai presei internationale si va fi hartuit cu intrebari, atat la intrare, cat si la iesire. Dupa fiecare act procedural, DNA poate da, fie un comunicat, fie poate lasa sa se scurga „pe surse” diverse materiale compromitatoare despre Victor Ponta. Iar restul este treaba emisiunilor de stiri, a analistilor de diferite culori si a dezbaterilor televizate. Zi de zi si ceas de ceas acest subiect se va afla pe prima pagina.

Vezi şi: Cine ar putea fi premier interimar dacă Ponta demisionează

Intre timp, placile tectonice din PSD, dar si din alianta aflata la guvernare se vor misca de buna seama. In toate directiile. Iar coalitia, care il mentine pe Ponta in fruntea Executivului, se va fisura, se va cutremura, din ce in ce mai tare, si, la un moment dat, asa cum ne-am obisnuit, pe rand, UNPR si UDMR isi vor lua inima in dinti si vor declara ca se dedica stabilitatii tari si interesului national. Dupa care, isi vor parasi aliatul. Klaus Iohannis, pentru moment, poate sa nu faca nimic. Si nici macar PNL nu ar trebui sa se osteneasca sa-i dea branci lui Victor Ponta. Cu cat acesta va incerca sa se agate mai mult de scaunul de la Palatul Victoria si cu cat va reusi sa faca mai timp acest lucru, cu atat mai intaratata va deveni o parte din ce in ce mai consistenta a opiniei publice interne si externe si cu atat mai mare va fi prejudiciul, pe termen mediu şi lung, al PSD.

Si ati avut, in cele de mai sus, exact definitia unui premier muribund", afirmă SRS, în analiza din spatele gratiilor.

Vezi şi: Scandalul Ponta-DNA: Ce ar urma după demisia premierului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.