Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă a pledat în fața oamenilor de afaceri pentru un nou model de dezvoltare economică

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a pledat în fața oamenilor de afaceri pentru un nou model de dezvoltare economică

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a susținut în cadrul evenimentului Caravana Antreprenorială că actualul model economic în care România s-a dezvoltat oarecum inerțial, mizând pe fiscalitatea rezonabilă și forța de muncă ieftină, nu mai poate funcționa pe termen lung. În acest sens, Nicolae Ciucă a pledat pentru un nou model de dezvoltare și a invitat mediul de afaceri să participe la crearea acestui model, un model care să nu rămână „în sertare”, ci care să producă efecte.

Premierul a arătat că, dacă vrea să performeze și să se dezvolte accelerat, România trebuie să investească mai mult în pregătirea forței de muncă, care să-i permită atacarea unor segmente de piață cu o valoare adăugată mare. Totodată, România trebuie să dezvolte producția internă și exporturile în următorii ani.

Nicolae Ciucă a susținut că regândirea actualului model de dezvoltare este dictată de nevoia de a recupera mai repede decalajele față de statele dezvoltate.

Îndemnul prim-ministrului către oamenii de afaceri prezenți la eveniment a fost să ne adaptăm mai bine la lumea în schimbare din jurul nostru și să devenim mai competitivi. În acest sens, Nicolae Ciucă a arătat că este extrem de important să fie încurajată inițiativa privată și, mai ales, capitalul autohton.

În cadrul evenimentului Caravana Antreprenorială au mai participat miniștri în Guvernul Ciucă, șefi de instituții, europarlamentari, reprezentanți ai asociațiilor de business, dar și oameni de afaceri importanți din România. Evenimentul a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, condus de Remus Borza, și este la prima sa ediție. Scopul Caravanei Antreprenoriale este de a identifica soluții pentru stimularea mediului de afaceri din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.