Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă: Compania Terapia Cluj-Napoca dovedește că cercetarea are viitor în societatea românească

Guvernul Romaniei
Ciuta Terapia

Primul-ministru Nicolae –Ionel Ciucă a vizitat astăzi  societatea Terapia din Cluj-Napoca, cea mai mare companie de medicamente generice și produse fără rețetă (OTC) din România, cu o tradiție de peste 100 de ani.

Premierul Ciucă a discutat cu managementul companiei despre rezultatele obținute prin eforturile specialiștilor și lucrătorilor care-și desfășoară activitatea în această societate, concretizate în produse accesibile pentru piața internă și medicamente noi care au intrat pe piață.

”Îmi face mare plăcere să vizitez una din companiile de elită ale României, cunoscută și apreciată de toți românii. Este un bun exemplu că cercetarea de top își găsește loc și are viitor în societatea românească, că investițiile serioase și pe termen lung aduc beneficii oamenilor, comunității locale și societății în ansamblu”, a declarat șeful Executivului.

Conducerea Terapia a prezentat planurile de investiții, care vor continua în perioada următoare, deși provocările cu care se confruntă sunt acutizate de crizele apărute post-pandemie, de lipsa forței de muncă calificate, de creșterea prețurilor la materii prime și la utilități.

„Vreau să știți că aveți în guvern un partener. Pandemia COVID-19 a arătat cât este de important accesul cetățenilor la tratament tuturor cetățenilor. Avem tot interesul să asigurăm condițiile pentru a continua să vă dezvoltați, să garantați locuri de muncă specialiștilor, să continuați cercetările și să produceți medicamente de calitate și accesibile pentru români”, a mai spus premierul Ciucă.

Societatea Terapia a fost înființată în 1921, iar în 1999 a fost prima companie farmaceutică care a primit Bună Practică de Laborator (BPL) eliberată de Agenția Națională a Medicamentului.

Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică din cadrul Terapia a fost înființat în anul 2002, fiind primul Centru de Studii Clinice de Bioechivalență deținut de un producător de medicamente din România. Încă de la începuturile sale, principalul rol al departamentului a fost acela de a servi drept centru dedicat desfășurării studiilor de bioechivalență şi biodisponibilitate, conform standardelor internaționale de reglementare în domeniu.

În anul 2012, Centrul de Studii Clinice de Bioechivalență și-a schimbat denumirea, devenind Centrul de Farmacologie Clinică și Farmacocinetică Terapia. Departamentul este structurat în două compartimente distincte: Unitatea Clinică şi Laboratorul Bioanalitic și are în prezent peste 850 de angajați.

Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică Terapia desfășoară studii pentru medicamentele generice dezvoltate în India şi destinate diferitelor piețe farmaceutice din Uniunea Europeană, Brazilia, Australia şi Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.