Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă, după ce Azomureș a anunțat că oprește producția de îngrășăminte: 'Împreună vom găsi soluții'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că se vor găsi soluții pentru ca Azomureș să repornească producția. Cel mai important producător de îngrăşăminte din România, Azomureş, a anunțat că va opri temporar producţia, din cauza preţului ridicat la gaze şi energie electrică.

„Am discutat această problemă încă de la finele săptămânii trecute, am discutat cu ministrul Energiei, cu ministrul Agriculturii, pentru că producţia de la Azomureş este foarte necesară producătorilor agricoli. Ieri am avut o discuţie pe acest subiect, rămânând ca factorii de răspundere să continue să analizeze care este realitatea, care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producţiei şi, desigur, împreună vom găsi soluţii. Nu pot să vă spun acum ce vom face pentru că se analizează şi cred că ministrul Energiei poate să dea mai multe detalii tehnice legate de modul în care vom găsi soluţii împreună cu Azomureş să reporneaască producţia”, a spus Ciucă într-o conferinţă de presă susţinută la Bilciureşti, în judeţul Dâmboviţa.

Întrebat dacă şi alţi producători s-ar afla într-o situaţie similară celor de la Azomureş, premierul a spus că, până în momentul de faţă, nu există astfel de semnale.

Nicolae Ciucă participă la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciureşti, proiect ce contribuie la creşterea capacităţii de extracţie în cadrul depozitului Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa. La eveniment sunt prezenți și ministrul Energiei, Virgil Popescu, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.