Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Economiei la Craiova la preluarea Fabricii Ford de către Ford Otosan

Mediafax
Ford Craiova uzina

Premierul Nicolae Ciucă participă marţi la evenimentul prilejuit de preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.

Acesta va fi însoţit la Craiova de ministrul Economiei, Florin Spătaru, relatează agerpres.

Prim-ministrul se va întâlni cu preşedinte Ford Europa, Stuart Rowley, cu managerul general Ford Otosan, Guven Ozyurt, şi cu preşedintele Ford România, Josephine Payne.

Ulterior, Nicolae Ciucă va vizita fabrica Ford Craiova.

***
Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând astfel companiei să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

În paralel, Ford Otosan a anunţat o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani, pentru a sprijini lansarea viitoarei generaţii a modelului Courier. Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

În luna martie, constructorul auto Ford a informat că fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.