Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul nipon, anunț despre pagubele provocate de cutremurele care au zguduit centrul Japoniei / Bilanțul morților este în creștere

reuters
Fumio Kishida

Premierul Fumio Kishida a declarat marţi că seismele puternice şi numeroase care au zguduit centrul Japoniei de luni, inclusiv un cutremur cu o magnitudine mai mare de 7 grade, au provocat numeroase victime şi pagube materiale semnificative, informează AFP, citat de Agerpres.

"Au fost confirmate pagube foarte semnificative, inclusiv numeroase victime, clădiri prăbuşite şi incendii", a spus premierul Kishida."Trebuie să luptăm contra cronometru" pentru a salva vieţi, a adăugat el.

Agenţia de Meteorologie Japoneză (JMA) a ridicat oficial marţi riscul unui tsunami legat de cutremurele care au lovit centrul ţării. JMA emisese luni o alertă maximă de tsunami foarte rară, în urma cutremurului principal înregistrat, care a avut o magnitudine de 7,6 grade. A scăzut apoi treptat nivelul riscului de tsunami.

Peste 45.000 de locuinţe fără curent electric în urma cutremuruluiPeste 45.700 de gospodării au rămas fără curent electric în prefectura Ishikawa din centrul Japoniei, după ce luni s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade, a anunţat marţi compania Hokuriku Electric Power. Cutremurul s-a soldat cu şase morţi în Ishikawa, iar zeci de persoane au fost rănite în alte patru prefecturi, printre care Toyama şi Niigata, a anunţat postul public de televiziune japonez NHK, citând spitale şi autorităţi locale, relatează CNN, citat de news.ro.

Ministerul Apărării a trimis 1.000 de militari pentru a ajuta la eforturile de salvare şi recuperare, a declarat luni ministrul Apărării, Minoru Kihara, reporterilor. toate avizele de tsunami din Japonia au fost eliminate, potrivit site-ului Agenţiei meteorologice a ţării, marţi dimineaţă.

Avertizările au fost emise în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 care a lovit luni după-amiază centrul Japoniei.

Agenţia a emis imediat o alertă de tsunami de-a lungul regiunilor de coastă din vestul ţării, iar primele valuri au fost raportate ca lovind coasta puţin peste 10 minute mai târziu.

Valuri tsunami de până la 1,2 metri au lovit o serie de zone de-a lungul coastei vestice a Japoniei. Avertizările de tsunami au fost ulterior eliminate.

În cadrul sistemului japonez de alertă de tsunami, valurile aşteptate mai mici de 1 metru intră sub incidenţa "recomandării de tsunami", în timp ce valurile aşteptate până la 3 metri intră sub incidenţa "avertismentului de tsunami", iar valurile aşteptate peste 5 metri intră sub incidenţa "avertismentului de tsunami major".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.