Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul nipon îi îndeamnă pe japonezi să petreacă sărbătorile de Anul Nou 'în linişte'

digi24.ro
Premierul Japoniei, Yoshihide Suga

Premierul nipon Yoshihide Suga i-a îndemnat vineri pe japonezi să petreacă sărbătorile de Anul Nou "în linişte" şi să evite reuniunile ample cu familia şi prietenii, pentru a limita recenta creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus, relatează Kyodo şi Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful executivului nipon a respins totodată, în conferinţa sa de presă de final de an, necesitatea de a declara din nou stare de urgenţă, adăugând că guvernul său doreşte ca parlamentul să adopte legislaţia necesară pentru a acorda compensaţii restaurantelor, barurilor şi altor localuri nevoite să-şi scurteze programul de funcţionare.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Experţii în sănătate afirmă că starea de urgenţă, declarată ultima dată în Japonia în aprilie, nu este necesară în acest moment, a precizat Suga.

Numărul zilnic al infecţiilor raportate cu noul coronavirus s-a ridicat la 884 vineri în capitala Tokyo, după recordul din ajun de 888 la Tokyo şi peste 3700 în toată ţara.

Premierul japonez a mai spus că Japonia va interzice intrarea cetăţenilor străini care au călătorit recent în Africa de sud, unde a fost depistată o nouă variantă de coronavirus, după decizia similară anunţată miercuri pentru Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.