Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Norvegiei anunţă restricţii suplimentare pentru prevenirea unui nou val de infectări cu coronavirus

Video Blocks
Norvegia

Norvegia va impune restricţii suplimentare pentru a împiedica un nou val de infectări cu coronavirus, a anunţat duminică prim-ministrul Erna Solberg, informează Reuters şi AFP.

'Coronavirusul nu a luat vacanţă de Crăciun (...). Din nefericire, vedem deja semnele unui nou val. Numărul de cazuri creşte şi infecţia se răspândeşte în noi zone', a spus şefa guvernului, chemându-şi compatrioţii 'să ia o pauză de la viaţa socială timp de două săptămâni', potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marius Bodea, senator USR: 'Singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa'

Până la 18 ianuarie va fi interzis să se servească alcool în baruri şi restaurante, care rămân totuşi deschise, evenimentele private vor fi limitate la cinci persoane în spaţii închise, iar evenimentele private la 10 participanţi, în timp ce universităţile vor fi închise.

Decizia intervine după depistarea a cinci cazuri de COVID-19 legate de noua variantă a coronavirusului apărută în Marea Britanie şi mai contagioasă.

Până la 30 decembrie, Norvegia, ţară cu 5 milioane de locuitori şi una din cele mai reduse rate de contaminare din Europa, a raportat 48.278 de cazuri de infectare şi 436 de decese.

La mijlocul lui decembrie, Norvegia anunţase prelungirea până la 15 ianuarie a măsurilor sanitare.

Citește și: Iulian Bulai, deputat USR: 'TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie. Voi chema la Parlament reprezentanţii CNA'

Guvernul recomandă populaţiei să rămână acasă şi să-şi limiteze contactele sociale, impunând o carantină de 7 zile, însoţită de două teste negative, persoanelor care sosesc din afara ţării.

În zonele cu răspândire mai intensă a virusului au fost instituite restricţii locale.

La Oslo, de pildă, sălile de sport, teatrele şi cinematografele sunt închise, iar măştile sunt obligatorii în spaţiile publice închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.