Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul olandez Mark Rutte nu candidează pentru al cincilea mandat

Hungary Today
Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că nu va candida pentru al cincilea mandat, ci se va retrage din politică după alegerile din noiembrie, transmite Reuters.

Rutte a prezentat vinerea trecută demisia celui de-al patrulea guvern al Olandei pe care îl conduce, după ce nu a reuşit să ajungă la un acord asupra unor politici mai dure de imigraţie, scrie Agerpres.

"În ultimele zile au existat multe speculaţii despre motivaţia mea. Singurul răspuns este Olanda", a spus prim-ministrul într-un discurs în parlament, înaintea unei dezbateri privind căderea guvernului.

"Ieri dimineaţă am hotărât că nu voi mai fi disponibil încă o dată ca lider al VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie - Partidul Poporului pentru Libertate şi Democraţie - n. red.). Odată format noul cabinet după alegeri, voi renunţa la politică", a adăugat el.

Rutte, în vârstă de 56 de ani, era prim-ministru din octombrie 2010, fiind astfel şeful de guvern care a rezistat cel mai mult în funcţie în istoria Olandei. El rămâne premier interimar până la alcătuirea unui nou executiv în urma alegerilor. Procesul respectiv durează de obicei câteva luni în Olanda, în contextul divergenţelor politice accentuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.