Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul pakistanez Imran Khan a cerut ca Facebook să interzică difuzarea de conţinuturi islamofobe

Kashmir Observer
Imran Khan

Premierul pakistanez Imran Khan a cerut platformei Facebook să interzică difuzarea de conţinuturi islamofobe, avertizând împotriva unei radicalizări în rândul musulmanilor, relatează luni Reuters şi dpa, citate de AGERPRES. În acelaşi timp, MAE pakistanez l-a convocat luni pe ambasadorul francez la Islamabad în legătură cu susţinerea manifestată de preşedintele francez Emmanuel Macron caricaturilor cu profetul Mahomed.

Într-o scrisoare deschisă postată duminică pe Twitter, Khan a atenţiona că "islamofobia în creştere" încurajează extremismul şi violenţa pe plan mondial, mai ales prin intermediul platformelor de social media cum este Facebook.

"V-aş ruga să introduceţi o interdicţie pe Facebook în ce priveşte islamofobia şi ura împotriva Islamului la fel cu cea pe care aţi aplicat-o pentru Holocaust", a cerut Khan.

Facebook a indicat luna aceasta că îşi actualizează politica privind discursul de ură astfel încât să fie interzise conţinuturile care neagă sau distorsionează Holocaustul, notează Reuters.

"Nu se poate trimite mesajul că postările de ură împotriva unora sunt inacceptabile, dar cele împotriva altora sunt acceptate", a mai spus premierul pakistanez, adăugând că o astfel de abordare "reflectă prejudecăţi şi părtinire şi va încuraja radicalizarea".

O purtătoare de cuvânt a Facebook a declarat pentru Reuters că platforma se opune tuturor formelor de ură şi nu permite atacuri pe bază de rasă, etnie, origine naţională sau religie, asigurând că "astfel de discursuri de ură vor fi eliminate imediat ce vor fi depistate", deşi "mai este mult de lucru".

Conform celui mai recent raport al Facebook privind transparenţa, în ultimele şase luni din 2019 Pakistanul a fost a doua cea mai importantă sursă de solicitări de eliminare a unor conţinuturi, după Rusia. Majoritatea solicitărilor de eliminare a unor conţinuturi referitoare la Islam au provenit din Pakistan, mai multe decât din alte ţări majoritar musulmane, a menţionat pentru Reuters o sursă apropiată de Facebook.

Citește și: Raed Arafat, 'profeţie' sumbră referitoare la pandemie: 'Până în vara anului viitor nu vom sta liniştiţi'

Imran Khan s-a referit în scrisoare şi la situaţia din Franţa, unde, a afirmat el, Islamul este asociat cu terorismul, după ce mai devreme duminică premierul pakistanez i-a reproşat preşedintelui francez Emmanuel Macron că a "atacat Islamul" încurajând difuzarea de caricaturi cu profetul Mahomed.

Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', a declarat Macron joi seară, la o ceremonie în memoria profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

În reacţie, Ministerul pakistanez al Afacerilor Externe l-a convocat luni pe ambasadorul francez la Islamabad pentru a se plânge în legătură cu comentariile lui Macron.

"Seminţele urii cultivate astăzi vor polariza societatea şi vor avea consecinţe grave", a subliniat într-un comunicat ministrul de externe pakistanez Shah Mehmood Qureshi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.