Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Pakistanului, Imran Khan: 'Atacul asupra hotelului din Gwadar a vizat sabotarea prosperitatea ţării'

pakistan bomb

Atacul de sâmbătă asupra unui hotel de lux din Gwadar, sud-vestul Pakistanului, unde China a construit un port în cadrul unui amplu program de investiţii, a avut ca scop 'să saboteze proiectele economice şi prosperitatea' Pakistanului, a declarat duminică premierul Imran Khan, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Cinci persoane - patru angajaţi ai hotelului şi un soldat - au murit în atac, iar şase - patru militari şi doi angajaţi - au fost rănite, a anunţat duminică după-amiaza armata pakistaneză, precizând că 'cei trei terorişti au fost ucişi'.

Un poliţist din Gwadar anunţase în cursul zilei că 'patru atacatori au fost ucişi', bilanţ confirmat de o sursă de securitate de la Islamabad.

Sâmbătă, armata anunţase moartea unui paznic care opusese rezistenţă unui număr de 'trei terorişti' care 'forţau intrarea în PC' (Pearl Continental), singurul hotel de lux din Gwadar.

Citește și: Ultima oră: Răzvan Lucescu va fi supus unei operații

Atacul a fost revendicat pe Twitter de gruparea separatistă Armata de Eliberare din Belucistan (ALB), provincia cea mai instabilă a ţării.

'Asemenea tentative, mai ales în Belucistan, constituie eforturi de a ne sabota proiectele economice şi prosperitatea', a declarat prim-ministrul Imran Khan, aducându-le un omagiu 'morţilor şi răniţilor din rândul forţelor de securitate'.

Ambasada Chinei la Islamabad a condamnat 'cu putere' incidentul şi, într-un comunicat separat, a salutat 'acţiunea eroică' a forţelor de securitate pakistaneze.

Belucistan, situată la frontierele cu Afganistan şi Iran, este cea mai săracă dintre cele patru provincii pakistaneze, în pofida zăcămintelor sale de hidrocarburi şi de minerale, dar şi cea mai instabilă, o insurecţie islamistă şi violenţe islamiste făcând sute de morţi în ultimii ani.

Regiunea este una strategică, fiind capătul coridorului chino-pakistanez (CPEC), un ambiţios proiect de legături rutiere, energetice şi de telecomunicaţii, pentru care Beijingul a anunţat investiţii de peste 50 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.