Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul palestinian Shtayyeh acuză un ministru israelian de rasism

Operation World
Palestina

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a acuzat luni guvernul Israelului de "rasism" după declaraţii făcute la Paris de ministrul israelian de finanţe Bezalel Smotrich, transmite AFP.

Smotrich, reprezentant al extremei drepte israeliene, a citat cuvintele militantului sionist franco-israelian Jacques Kupfer: "nu există palestinieni, deoarece nu există un popor palestinian".

În reţelele sociale a circulat o înregistrare video de la o ceremonie de comemorare a lui Kupfer, unde Smotrich a declarat că "după 2000 de ani de exil, profeţiile lui Ieremia, Ezechiel şi Isaia (prooroci biblici - n. red.) încep să se adeverească şi Dumnezeu cel atotputernic îşi adună poporul: poporul lui Israel se întoarce în ţara sa după 2000 de ani de exil şi rătăciri".

Ministrul mai provocase recent indignare la nivel internaţional, cerând "ştergerea de pe faţa pământului" a unei localităţi din Cisiordania ocupată de Israel ca reacţie la uciderea a doi israelieni.

La Paris, Smotrich a mai afirmat că "există în jurul nostru arabi cărora nu le place asta şi atunci ce fac? Inventează un popor imaginar şi pretind drepturi imaginare asupra pământului Israelului, doar pentru a combate mişcarea sionistă". El a insistat că "acesta este adevărul istoric, adevărul biblic, iar arabii din Israel trebuie să audă acest adevăr, la fel ca unii evrei care au nelămuriri în Israel; acest adevăr trebuie auzit aici la palatul Elysee şi la Casa Albă din Washington şi toată lumea trebuie să audă acest adevăr, deoarece este adevărul".

În deschiderea şedinţei guvernului palestinian, Shtayyeh a reacţionat arătând că afirmaţiile potrivit cărora "nu există un popor palestinian şi că acesta este o invenţie din ultima sută de ani" reprezintă "dovada irefutabilă a rasismului ideologiei sioniste extremiste (...) a actualului guvern israelian". El a condamnat "declaraţiile incendiare" făcute în contextul escaladării de la începutul acestui an a conflictului israeliano-palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.