Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul polonez a cerut sprijin pentru asistenţă economică internaţională pentru Belarus

Najwyższy Czas
Mateusz Morawiecki

Premierul polonez Mateusz Morawiecki le-a cerut joi liderilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene, în cadrul summitului de la Bruxelles, să susţină un plan de asistenţă economică internaţională pentru Belarus, notează thenews.pl.

Planul, elaborat de Grupul de la Vişegrad (Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia), face apel la sprijin financiar şi investiţii în infrastructura din Belarus.

Această ţară, vecinul estic al Poloniei, este scena unor proteste de amploare după alegerile prezidenţiale din 9 august, considerate de opoziţia belarusă drept fraudate pentru a-i asigura un nou mandat lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani.

Potrivit agenţiei de presă poloneze PAP, planul promovat de Morawiecki include un ''pachet de stabilizare'', la care ar urma să contribuie UE şi Fondul Monetar Internaţional.

Luna trecută, şeful executivului polonez a declarat că ar trebui ca Belarusul să primească o asistenţă financiară de cel puţin 1 miliard de euro.

Reuniţi la Bruxelles, liderii statelor Uniunii Europene au dat undă verde vineri pentru sancţionarea Belarusului, după ce au ajuns la un acord privind un mesaj ferm însoţit de ameninţarea cu sancţiuni adresat Turciei, la finalul unor intense negocieri. Sancţiunile vizează aproximativ 40 de oficiali belaruşi acuzaţi de reprimare a opoziţiei sau de falsificare a rezultatului alegerilor prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.