Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Poloniei compară naționalismul rusesc cu un cancer și consideră că reprezintă o amenințare mortală pentru întreaga Europă

mpress.pl
 Mateusz Morawiecki vladimir putin

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris într-un articol de opinie pentru The Telegraph că Vladimir Putin a infectat internetul "cu milioane de cazuri de știri false".

Naționalismul rusesc "este un cancer care mistuie nu numai majoritatea societății rusești, ci reprezintă o amenințare mortală pentru întreaga Europă", a scris premierul polonez.

"Prin urmare, nu este suficient să sprijinim Ucraina în lupta sa militară cu Rusia. Trebuie să dezrădăcinăm complet această nouă ideologie monstruoasă".

Ar trebui să-l oprim imediat pe Putin, a adăugat Morawiecki, pentru că Putin nu are de gând să se oprească la Kiev.

Vladimir Putin este mai periculos decât Iosif Stalin, a avertizat premierul, făcând totodată apel la distrugerea "ideologiei monstruoase" a președintelui rus. El a acuzat Occidentul că a căzut într-o "uitare naivă" a amenințărilor reprezentate de Rusia, în timp ce Moscova a continuat să lucreze pentru a "resuscita demonii istoriei" în ultimele trei decenii.

Rusia "a pornit într-un lung marș spre Occident" și singura alegere pe care Polonia și alte națiuni occidentale o au astăzi este să oprească Rusia, a mai scris el.

"La fel cum Germania a fost cândva supusă denazificării, astăzi singura șansă pentru Rusia și lumea civilizată este "deputinizarea". Dacă nu ne angajăm imediat în această sarcină, nu vom pierde doar Ucraina, ci ne vom pierde și sufletul, și libertatea și suveranitatea", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.