Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Poloniei: Tot mai multe persoane sunt dispuse să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin astrazeneca

Tot mai multe persoane din Polonia sunt dispuse să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat luni premierul Mateusz Morawiecki, după apariţia unor informaţii că unii oameni nu vor acest ser din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, relatează Reuters.

După ce au suspendat pentru scurt timp utilizarea sa, multe ţări europene au reluat vaccinările cu AstraZeneca, în contextul în care Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a spus că este un ser sigur. Polonia nu a suspendat în niciun moment vaccinările cu AstraZeneca, spunând că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât potenţialele riscuri.

"În cursul dimineţii am primit un raport care arată că tot mai multe persoane sunt dispuse să se vaccineze, inclusiv cu vaccinul AstraZeneca", a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

"Acest lucru arată că am luat decizia corectă atunci când nu am suspendat vaccinările cu AstraZeneca. Cu certitudine, tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să se vaccineze cu acest vaccin", a adăugat el.

Polonia se confruntă cu o înmulţire a numărului de infectări în contextul unui al treilea val al pandemiei determinat în special de varianta britanică, mai contagioasă, a coronavirusului.

Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat luni că numărul de cazuri zilnice va continua să crească în următoarele două-trei săptămâni.

Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat 2.073.129 de cazuri de coronavirus şi 49.365 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.