Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul sârb Ana Brnabic: Kosovo înseamnă Serbia, dar este nevoie de compromis

Ana Brnabic

Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo, întrucât acest lucru este imposibil, dar trebuie să fim deschişi faţă de un compromis şi să discutăm despre o normalizare pe termen lung a relaţiilor cu Pristina, a declarat miercuri premierul sârb Ana Brnabic, potrivit Tanjug.

Aflată la Smederevo (estul Serbiei), Brnabic a spus că normalizarea pe termen lung a relaţiilor cu Pristina este în interesul Serbiei.

''(Normalizarea pe termen lung a relaţiilor cu Pristina este) Şi în interesul celor care trăiesc în Kosovo-Metohija, al tuturor sârbilor şi al tuturor non-albanezilor. Un compromis ar însemna stabilitate pe termen lung, pentru acei oameni şi pentru regiune'', a afirmat Ana Brnabic.

Şefa executivului sârb a adăugat că în opinia sa doar Belgradul este pregătit pentru un asemenea compromis în prezent şi că decizia preşedintelui sârb Aleksandar Vucic de a lansa un dialog intern privind Kosovo este extrem de curajoasă.

Independenţa provinciei sârbe Kosovo, proclamată unilateral de parlamentul de la Pristina în februarie 2008, a fost recunoscută de majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Singurele ţări din blocul comunitar care nu au făcut acest lucru sunt Spania, România, Slovacia, Grecia şi Cipru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.