Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul sârb, dus într-un loc sigur. Autorităţile investighează o posibilă tentatativă de asasinat

vucic - sursa: telegraph.co.uk

Premierul sârb, Aleksandar Vucic, a fost dus într-un loc sigur după ce în apropierea domiciliului familiei sale a fost găsit vineri seară un adevărat arsenal de arme şi muniţii într-o maşină parcată într-un loc de unde autoturismul său era o ţintă uşoară, relatează agenţiile EFE şi Xinhua.

Premierul Vucic nu mai locuieşte în respectiva locaţie, o vilă situată într-o suburbie împădurită a capitalei Belgrad, el stabilindu-se la reşedinţa sa oficială, dar mai vine acolo în vizită la părinţii săi.

Citește și: Poliția a găsit o mașină plină cu arme aproape de casa premierului Serbiei

Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a confirmat că în acel autoturism s-a găsit un adevărat arsenal, inclusiv un lansator de grenade reactive, grenade de mână şi muniţii pentru pistoale-mitralieră şi pentru puşti cu lunetă. El a precizat că premierul se află într-un loc sigur şi investigaţia este în desfăşurare.

'Vor fi luate toate măsurile pentru a afla cum au ajuns armele acolo. Este tulburător că armele au fost găsite la numai câteva zeci de metri de locul unde autoturismul premierului trebuie să încetinească pentru a vira către casa familiei sale', a explicat ministrul de interne, menţionând că în aceste condiţii autoturismul lui Vucic poate fi o ţintă uşoară, mai ales dacă atacatorul foloseşte un lansator de grenade.

Prim-ministrul conservator Aleksandar Vucic conduce de patru ani guvernul de la Belgrad, el fiind reînvestit anul acesta în urma alegerilor legislative anticipate desfăşurate în aprilie. Vucic mai afirmat în trecut că a primit ameninţări din cauza reformelor economice pe care le-a promovat.

În luna martie 2003, un grup de poliţişti asociaţi unei grupări din lumea interlopă l-au asasinat pe premierul pro-occidental Zoran Djindic, anunță Agerpres.

În pofida acţiunilor ferme împotriva crimei organizate ce au urmat acelui asasinat, grupările de acest fel îşi fac în continuare simţită prezenţa. Eficientizarea administraţiei şi combaterea corupţiei şi a crimei organizate sunt printre principalele exigenţe formulate de Uniunea Europeană pentru aderarea Serbiei la blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.