Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump CÂŞTIGĂ un 'aliat' în criticile la adresa OMS - Premierul sloven Janez Jansa critică Organizaţia

ABC News
Donald Trump

Premierul sloven, conservatorul Janez Jansa, i-a cerut joi directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, să-şi dea demisia şi, la fel ca preşedintele american Donald Trump, a evocat la rândul său posibilitatea ca ţara sa să nu-şi mai achite contribuţia la această organizaţie pe care o acuză că nu a luat măsuri de prevenire a pandemiei cu noul coronavirus şi apoi a gestionat-o prost, potrivit Agerpres.

''Demisia! Acum @Dr.Tedros'', a scris scurt pe Twitter premierul sloven, potrivit agenţiei EFE, mesaj transmis într-un comentariu la o înregistrare în care directorul general al OMS cere să nu se politizeze pandemia.

Anterior, miercuri, premierul Janez Jansa criticase şi Uniunea Europeană, pe care a acuzat-o că nu a ajutat Slovenia în această criză, el mulţumind în schimb Poloniei şi Ungariei pentru sprijinul primit.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Donald Trump şi Tedros Adhanom Ghebreyesus s-au angajat într-o dispută publică în timp ce pandemia se extinde. Washingtonul reproşează în principal OMS că această organizaţie a acceptat fără o analiză critică informaţiile incomplete prezentate de China - căreia Ghebreyesus i-a mulţumit pentru ''transparenţă'' -, ignorarea avertismentelor timpurii ale Taiwanului privind transmiterea coronavirusului de la om la om şi opoziţia OMS faţă de închiderea graniţelor ca măsură de stopare a răspândirii acestui nou virus.

''Actele OMS au costat vieţi omeneşti'', acuză Departamentul de Stat al SUA, reproşând acestei organizaţii că a ''privilegiat politica în faţa sănătăţii publice''.

În replică, Tedros Adhanom Ghebreyesus cere să nu se ''politizeze virusul'', în sprijinul său venind şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a estimat că nu este ''momentul potrivit'' ca această organizaţie ''esenţială'' să fie criticată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.