Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul sloven se pronunţă în plenul PE pentru accelerarea extinderii Uniunii Europene

Operation World
Slovenia

Premierul sloven Robert Golob s-a pronunţat marţi pentru accelerarea extinderii Uniunii Europene la Balcanii Occidentali, în special prin includerea Bosniei, susţinând că acest lucru va contribui semnificativ la stabilitatea politică a regiunii, transmite Hina.

Invitat în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, şeful executivului sloven a salutat decizia instituţiilor UE de a acorda statutul de candidat la aderare Ucrainei şi Republicii Moldova şi eforturile de accelerare a procesului de aderare. În opinia lui Golob, această abordare ar trebui să se aplice şi ţărilor din Balcanii Occidentali.

El a insistat pe necesitatea stabilizării Balcanilor Occidentali, regiune care de la începerea războiului lansat de Rusia contra Ucrainei este supusă unei presiuni în creştere.

Reprezentantul Ljubljanei şi-a exprimat sprijinul solid pentru acordarea statutului de ţară candidată la aderare Bosniei, decizie care în opinia sa va oferi o perspectivă europeană cetăţenilor bosniaci şi va aduce o schimbare pozitivă în ţara lor.

Pe de altă parte, premierul Sloveniei a subliniat că ''UE trebuie să combată preţurile ridicate la energie şi să implementeze un cadru normativ care va reduce speculaţiile pe piaţa energiei, în interesul final al consumatorilor europeni.

Tranziţia verde, a spus Golob, este singura modalitate pentru atingerea autonomiei energetice şi pentru soluţionarea problemei schimbărilor climatice. El a estimat că în 10-15 ani Europa va putea face trecerea completă la energii regenerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.