Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, va desfiinţa tribunalele speciale care au condamnat sute de ofiţeri

erdogan

'Intenţionăm să desfiinţăm tribunalele speciale', a declarat Erdogan pentru presă, adăugând că atribuţiile acestor tribunale vor fi transferate unor instanţe penale superioare.

'Dacă nu mă înşel, există în prezent 133 de instanţe judecătoreşti superioare şi opt tribunale speciale. Vom continua acest proces cu cele 133 de instanţe superioare', a afirmat premierul turc referindu-se la procedurile în curs împotriva a sute de ofiţeri.

Statul Major al armatei turce a depus recent cereri de revizuire în cazul a două procese care s-au fost încheiat în 2012 şi 2013 prin condamnarea a sute de ofiţeri, argumentând că probele utilizate au fost 'manipulate', potrivit Agerpres.

Premierul Erdogan, care până acum a făcut numeroase demersuri împotriva armatei considerată ostilă formaţiunii sale politice Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), şi-a schimbat poziţia afirmând că este de acord cu noi procese. Această schimbare are loc în condiţiile în care premierul este afectat de anchetele de corupţie care vizează zeci de oameni de afaceri şi apropiaţi ai regimului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.