Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul ungar Viktor Orban: 'Europa are nevoie de autonomie strategică'

www.spiegel.de
Viktor Orban

Europa are nevoie de autonomie strategică în trei domenii - capacităţi militare, energie nucleară şi agricultură, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Budapesta, transmit Reuters, MTI şi dpa.

"Susţinem o politică a capacităţilor de apărare comune europene, a energiei nucleare şi a unui sector agricol puternic european", a spus Orban în conferinţa de presă organizată după discuţiile bilaterale cu oaspetele francez.

Fără o industrie a apărării europene nu poate exista autonomie strategică, iar energia nucleară şi o agricultură autosuficientă sunt la rândul lor precondiţii necesare acestei autonomii, a explicat premierul ungar.

"Suntem de acord când vine vorba de patriotism, întărirea Europei şi autonomia strategică a Europei", a insistat Viktor Orban într-un comunicat comun cu Emmanuel Macron, înainte de participarea lor la reuniunea liderilor din Grupul de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia), potrivit Agerpres.ro.

Macron a notat, în conferinţa de presă comună de dinaintea reuniunii, că "au existat în trecut diferenţe de vederi în ce priveşte politica referitoare la refugiaţi", dar actuala situaţie de la graniţa dintre Polonia şi Belarus este de aşa natură "încât ne face să ne gândim la o reorganizare pentru a împiedica fluxuri de imigraţie şi pentru a ne apăra mai bine frontierele".

"Avem dezacorduri politice (cu Ungaria) care sunt binecunoscute, dar avem şi dorinţa de a coopera pentru această Europă", a afirmat preşedintele francez, citat de dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.