Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ungariei vvrea adunare populară pe temele Covid-19 și a relansării economice

washingtonpost.com
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri lansarea de către guvernul său a unei consultări populare cu privire la o gamă largă de chestiuni legate de noul coronavirus şi la măsurile de relansare a economiei, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut de şeful executivului ungar în intervenţia lui săptămânală la Radio Kossuth.

Studiul este intitulat 'Consultare Naţională', iar chestionarele vor fi trimise prin poştă către toate locuinţele din Ungaria.

O întrebare din chestionar se referă la miliardarul George Soros şi la ''planul'' său de a emite obligaţiuni perpetue care, potrivit lui Viktor Orban, ar conduce la o ''sclavie impusă de datorii''.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Ungaria a raportat vineri dimineaţă 3.841 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, dintre care 517 de cazuri mortale. Până în prezent 2.024 pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 s-au vindecat, iar în spitalele ungare se mai află internaţi 384 de pacienţi cu noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 se înregistrează în Budapesta (1.829), urmată de judeţele Pesta (547) şi Fejer (370), iar cele mai puţine în judeţul Bekes (11). Ungaria, ţară o populaţie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a efectuat până acum 180.152 de teste.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că obiectivul actual este reluarea treptată a vieţii normale şi a făcut apel la cetăţeni să respecte măsurile de igienă şi de distanţare fizică recomandate de autorităţile medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.