Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul va cere achiziții directe în CSAT: 'Informatizarea ANAF e prioritară'

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, faptul că informatizarea ANAF este prioritară, iar dacă CSAT va accepta propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci Agenția Națională de Administrare Fiscală ar putea face achiziții directe.

„Ministrul Finanțelor a anunțat că va înainta în CSAT o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale. Asta ne permite să finalizăm procedurile de licitație pe digitalizarea ANAF. Toți comercianții și toți furnizorii de servicii și-au luat case de marcat fiscale cu transmiterea datelor online și ANAF-ul nu a făcut procedura pentru achiziționarea serverelor necesare pentru operaționalizarea sistemului, deși e în interesul fundamental, în primul rând al ANAF-ului, de a îmbunătăți colectarea ca urmare a datelor pe care le primesc prin intermediul acestor case de marcat”, a afirmat premierul Ludovic Orban, duminică, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Premierul Orban a mai adăugat că dacă CSAT acceptă propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci ANAF ar putea face achiziții directe sau prin procedură competitivă simplificată.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

„Guvernele dinaintea noastră au achiziționat softuri la prețuri extrem de mari și fără codul sursă. Noi vrem să simplificăm această procedură de achiziție și să o finalizăm cât mai rapid, să nu ne mai poată pune bețe în roate unii și alții pe această procedură. Obiectivul nostru este să asigurăm informatizarea ANAF într-un termen cât mai scurt. Dacă CSAT ceptă inițiativa, ANAF poate face achiziție directă sau face o procedură competitivă simplificată”, a mai precizat premierul Orban.

Joi, 19 decembrie 2019, ministrul Finanțelor anunța că urmează o perioadă în care procesul de modernizare al ANAF va fi accelerat, iar pentru asta se va propune ca acest proiect să fie considerat de siguranță națională.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că va introduce în CSAT la începutul anului materialele necesare ca informatizarea ANAF și a Ministerului de Finanțe să devină obiectiv de importanță națională. El a precizat că evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.