Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiile Cesar 2021: `Deux`, propunerea Franţei la Oscar, desemnat cel mai bun film de debut

Facebook
Cesar

Lungmetrajul "Deux", de Filippo Meneghetti, propunerea Franţei la Oscar şi care prezintă o poveste de dragoste între două septuagenare, a câştigat vineri seară premiul Cesar pentru cel mai bun film de debut, informează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea, propune concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat


"Sunt singur aici şi este nedrept!", a declarat pe scena sălii de spectacole Olympia din Paris tânărul regizor italian Filippo Meneghetti, care a ţinut să salute întreaga echipă a peliculei.

"Deux" prezintă două pensionare, Nina (Barbara Sukowa) şi Madeleine (Martine Chevallier), care trăiesc o poveste de dragoste pe cât de secretă, pe atât de pasională, de mai multe decenii.

Cele două femei sunt vecine de palier într-un mic oraş în care nimeni, nici măcar fiica lui Madeleine, interpretată de Lea Drucker, nu este la curent cu idila lor. Ele par fericite, dar trăiesc departe de privirile indiscrete, fapt pe care Nina îl acceptă din ce în ce mai greu. Madeleine nu poate să mărturisească totul familiei sale.

Protagonistele filmului vor să renunţe la tot pentru a se muta la Roma atunci când Madeleine suferă un accident vascular cerebral (AVC), care o lasă fără capacitatea de a vorbi şi într-o stare fizică precară. Neputincioasă în urma acelei drame, Nina este brusc "retrogradată" la statutul unei simple vecine, pe care familia lui Madeleine o consideră puţin cam prea intruzivă.

Filmul "Deux", care oscilează între dramă amoroasă, film intimist şi thriller, este înainte de toate "o peliculă despre autocenzură, despre excluziune, despre modul în care fasonăm privirea pe care o aruncăm asupra noastră" sub presiunea socială şi familială, a declarat regizorul Filippo Meneghetti.

Cele două protagoniste ale filmului sunt nominalizate la premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă.

Cea de-a 46-a ediţie a galei de decernare a premiilor Cesar are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Olympia din Paris şi este prezidată de actorul Roschdy Zem.

Prezentatoarea principală a galei este actriţa franceză Marina Fois.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.