Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiile Gopo 2018 - 22 de lungmetraje documentare şi de ficţiune lansate în 2017, eligibile pentru jurizare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam premiile GOPO

Un număr de 22 de lungmetraje documentare şi de ficţiune lansate în cinematografe în 2017 sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2018, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: E OFICIAL! Numirea lui Gică Popescu în funcţia de consilier al premierului, publicată în Monitorul Oficial

Anul acesta, sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din ţară în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

Printre lungmetrajele eligibile la categoria „cel mai bun film românesc al anului 2017” se numără „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, câştigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar, filme precum „Octav”, de Serge Celebidachi, „Ghinionistul”, de Iura Luncaşu, „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, „Hawaii”, de Jesús del Cerro,  şi „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu.

În lista filmelor eligibile se regăsesc anul acesta patru documentare lansate în 2017: „Planeta Petrila”, de Andrei Dăscălescu, „Ţara moartă”, de Radu Jude, „Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, şi „Lovesc, deci exist”, de Marius Barna.

În cazul filmelor eligibile la categoriile „cel mai bun film documentar” şi „cel mai bun scurtmetraj de ficţiune”, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările.

Înscrierile pentru cea de-a 12-a ediţie a Premiilor Gopo au loc în perioada 10 - 25 ianuarie.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie format din profesionişti din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 450 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de PwC România.

Gala Premiilor Gopo 2018 - ediţia a 12-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cea de-a 12-a ediţie a galei Premiilor Gopo va avea loc în luna martie, la Bucureşti.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.