Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiu de excelenţă pentru restaurarea unui vas de agheasmă din bronz din timpul lui Mihai Viteazul

Mihai Viteazul

Muzeul Olteniei – Craiova a acordat „Premiul de excelenţă” pentru restaurarea unui vas de agheasmă care datează din secolul al XVII-lea. Artefactul a fost descoperit acum patru ani, în urma unor săpături arheologice, în curtea bisericii Sf. Nicolae Androneşti – Târgovişte, informează Adevărul.

Lucrările de restaurare au fost coordonate de Ştefan Mocanu – departamentul de Conservare/Restaurare al Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, potrivit basilica.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

În prezent, vasul se află în Muzeul Curţii Domneşti din Târgovişte. Cu o înălţime de 15 centimetri şi un diametru de 25 de centimetri, obiectul s-a păstrat perfect şi a fost realizat din bronz, prin turnare şi şlefuire.

Premiul a fost acordat în urma participării la Salonul Internaţional de Restaurare – 2019, informează Gazeta Dâmboviţei. La competiţie au luat parte 32 de muzee şi peste 100 de experţi, firme de restaurare şi universităţi.

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a participat cu patru piese din patrimoniul muzeului: O icoană reprezentând pe Sf. Mucenic Elefterie (sec. XVII) pictată pe lemn cu ferecătură în argint aurit, o carte româneasca de învăţătura de la 1643 – Cazania lui Varlaam şi două piese din bronz, o tavă şi vasul de agheasmă din secolul XVII.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.