Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Prinţesa Asturias pentru Cooperare Internaţională a fost acordat Hispanic Society of America

Hispanic Society of America din New York, care găzduieşte cea mai mare colecţie de artă spaniolă din afara Spaniei, este câştigătorul premiului Prinţesa de Asturias pentru Cooperare Internaţională 2017 anunţat miercuri, informează EFE. potrivit agerpres.

Această entitate culturală, fondată în 1904 de către Archer Milton Huntington, deţine mai mult de 23.000 de piese, printre care picturi, sculpturi, ceramică, textile şi mobilier, din epoca paleolitică până în secolul XX. Juriul a apreciat rolul acestui candidat în promovarea culturii şi a valorilor hispanice şi latino.

Nouă răniţi şi două persoane arestate într-un protest anti-Erdogan la Washington - VIDEO

Anunţând câştigătorul premiului, preşedintele juriului, fostul ministru spaniol de externe Marcelino Oreja, a subliniat importanţa activităţii Societăţii hispanice din America într-un moment în care cultura hispanică se străduieşte să-şi menţină prezenţa şi vigoarea în toată America, cu o proiecţie foarte relevantă în viitor.

Hispanic Society of America, a cărei candidatură a fost propusă de ambasadorul Spaniei în Statele Unite, Ramón Gil-Casares, promovează cultura printr-un muzeu, o bibliotecă şi o instituţie de învăţământ, publică şi gratuită.

Dintre cele opt premii Prinţesa de Asturias acordate de fundaţia cu acelaşi nume, au fost deja decernate premiul pentru Artă, revenit polifaţeticului artist sud-african William Kentridge, şi premiul pentru Comunicare şi Ştiinţe Umane cu care a fost recompensată trupa umoristică argentiniană Les Luthiers. Premiile de Asturias au ajuns la ediţia cu numărul XXXVII.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.