Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă răniţi şi două persoane arestate într-un protest anti-Erdogan la Washington - VIDEO

reuters
turci, sua

Două persoane au fost arestate şi nouă rănite în urma unor confruntări de stradă produse marţi seara între simpatizanţi ai preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi manifestanţi kurzi care protestau faţă de vizita acestuia la Washington, au relatat mass-media americane, citate de AFP, potrivit agerpres.

Violenţele s-au produs în faţa reşedinţei ambasadorului Turciei la Washington, unde a mers şeful statului turc după întâlnirea sa la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump.

Furtună politică în SUA: Democrații pregătesc procedura de DEMITERE a lui Trump

Autorităţile locale au blocat accesul la străzile din cartierul select Sheridan Circle - la aproximativ un kilometru de Casa Albă - provocând blocaje de trafic uriaşe.

Poliţia nu a putut să împiedice ciocnirile dintre cele două tabere. Gărzile de corp ale preşedintelui turc au atacat manifestanţii fluturând drapelul miliţiilor kurde siriene PYD (Partidul Uniunii Democratice), considerat de Ankara o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatist kurd turc), potrivit media.

Conform înregistrărilor video postate pe internet, manifestanţi de ambele părţi s-au încăierat.

"Noi nu făceam nimic rău, eram pe cale doar să sărbătorim" vizita preşedintelui Erdogan, a afirmat un susţinător al preşedintelui turc, Mustafa Dikilitas, la postul de televiziune ABC.

Român căutat pentru CRIMĂ în Germania, prins şi arestat într-un sat din Ungaria

Manifestanţii kurzi prezintă o variantă diferită. "Deodată, ei au alergat drept spre noi", a afirmat Lucy Usoyan, o manifestantă kurdă, care susţine că a fost atacată de susţinătorii lui Erdogan. "Cineva a început să mă lovească în cap", a afirmat ea.

Poliţia din Washington a reuşit în cele din urmă să calmeze spiritele, dar nouă persoane au fost spitalizate, inclusiv un rănit grav, potrivit serviciilor de urgenţă.

În prima lor întrevedere tete-a-tete, preşedinţii Trump şi Erdogan s-au angajat să diminueze tensiunile între cei doi aliaţi, în special în dosarul sensibil al miliţiilor kurde sprijinite de Washington care luptă împotriva jihadiştilor în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.