Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Renaudot 2020 a fost atribuit lui Marie-Hélène Lafon pentru Histoire du fils, o saga ce se desfăşoară de-a lungul unui secol

https://www.booksquad.fr/le-prix-renaudot-cree-des-remous/
prix renaudot

Premiul Renaudot 2020 a fost atribuit, luni, lui Marie-Hélène Lafon pentru "Histoire du fils" (Buchet-Chastel), o saga ce se desfăşoară de-a lungul unui secol, din 1908 până în 2008. Personajul principal, André, crescut de mătuşa sa, descoperă un secret de familie studiind genealogia sa, potrivit news.ro.

Premiul Renaudot, ca şi Goncourt, au fost atribuite la 48 de ore după redeschiderea librăriilor, în plină criză sanitară din cauza Covid-19., potrivit BFM TV.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Marie-Hélène Lafon, 58 de ani, puţin cunoscută publicului larg, este o autoare cu 13 romane la activ. Este profesoară de literatură clasică la Paris.

Premiul Renaudot pentru eseu a recompensat "Les Villes de papier" (editura Grasset), o biografie a poetei americane Emily Dickinson, semnată de Dominique Fortier.

În 2019, Renaudot i-a revenit romanului lui Sylvain Tesson "La Panthère des neiges" şi eseului lui Eric Neuhoff ("Très").

Premiul Goncourt a fost atribuit, luni, lui Hervé Le Tellier pentru "L'Anomalie" (Gallimard), roman despre un eveniment dificil de explicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.