Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul Calistrat, replică explozivă, după ce a fost acuzat de abuz sexual împotriva copiilor: Chiar nu ai urmă de frică de Dumnezeu?

captura BZI
Parintele Calistrat

Nicolae Hulpoi, fost diacon, dezvăluie într-o postare pe Facebook că preotul Calistrat, implicat recent într-un scandal, a abuzat sexual mai mulți copii. În replică, părintele Calistrat îl întreabă pe Nicolae Hulpoi cum își permite să arunce astfel de acuzații, mai ales că îl cunoaște de foarte mulți ani și i-a fost preot de spovedanie.

Citește și: Acuzații grave la adresa părintelui Calistrat. Un fost diacon rupe tăcerea: 'Copiii ăștia s-au plâns că le este inspectată lenjeria intimă'

”- Zic și eu ca omul simplu fără academii sau studii doctorale, ce fel de om poate fi acel om care mușcă mâna binefăcătorului său?

- Domnule diacon Nicolaie Hulpoi oare ai uitat anii frumoși de Bârnova când vă spovedeați și vă împărtășeați săptămânal la Sfânta Liturghie?

- Privegherile frumoase, utreniile, Psaltirea, zilele de pâine și apă, slujbele împreună pe la alte mănăstiri, unde primeați bani și erați bucuroși ca elevi de seminar?

- Ce amestec au aceste lucruri înalte cu scornelile tale, frustrante crezând că Dumnezeu doarme, nu vede, nu scrie, nu aude?

- Ești mereu obsedat de bani, de putere, de mărire, de nu știu ce invenții legate de persoana mea, întreb retoric?

- Dacă doream putere, mărire, slavă sau onoruri, stam în dărâmăturile mucegăite și insalubre ale Bârnovei, nu găseam loc de mărire și șefie în toată țara astă ortodoxă România?

- În 30 de ani de Iași 18 la Bârnova și 14 în Vladiceni, m -a văzut cineva făcând altceva, decât spovedind sau slujind zi lumină?

- Chiar nu ai urmă de frică de Dumnezeu, să arunci tot felul de fitile infecte?

- Cine era în Bârnova afară de elita Bizantion, stăpâni pe toate cele ce veneau de la credincioși?

- Dar miile de carți de rugăciune, casetele, carțile de spovedit, Psaltirile, Ceasloavele cumpărate în cele patru posturi și peste an nu din bani erau făcute?

- Dar hrana celor 15 călugări, haine, lemne, mâncare și gospodărie, din ce se făceau domnul Nicu Hulpoi?

- Dar cota la casierie între 35 și 40 milioane lunar starețului pentru mănastire, specific, când banii erau de valoare, o garsonieră era 50 milioane și un apartament în Iași era 150 milioane, acolo sunt banii domnule Nicu Hulpoi.

- Acum să vorbim strict de două lucruri clare:

- De ce aveam bani, munceam zi lumină cu seriozitate și până se întuneca, alții dormeau la chilie, era timpul meu folosit pentru Dumnezeu.

- De ce vin oamenii la Calistrat?

- Fiindcă nouă ani am făcut Sfânta Liturghie zilnic și scoteam movili de părticele pentru oameni și problemele lor.

- Nu am făcut "voodo", cum ați spus voi în 2003, nu eram nici securist, nici kaghebist, nici episcop pe vechi, cum vehicula Adrian și Maxim Mișu în 2003.

- Iar banii de prisos i am bagat în mănăstiri de maici și de călugări.

- Acum ceva simplu;

Cât de mult rău am făcut Corului Bizantion, care a luat de 5 ori locul 1 la concursul de Cânt bizantin",din 1998 - 2002.

- Lunar la 10 persoane din cor fiecare personal, primea soldă pe caiet câte 3 mil vechi, de cântăreț.

Asta vre-o trei sau patru ani de zile și putin la începutul facultății anul 1 semestru 1, că apoi în februarie a fost plecarea dumneavoastră.

- Timp de 2 ani de pregatire, 11elevi la pregatire, la profesorul Achimescu, pentru Dogmatică, 200 lei de flăcau pe saptămână.

Adică 2200 lei săptămânal la pregătire pentru facultate.

- Apoi orele de muzică și canto la profesorul Huțu sau Bucescu. 400 lei 2 ore, nu știu mai mult.

-Apoi diversele cheltuieli curente și uitate.

- La Bacalaureat cu profesoara Purțuc de la Pedagogic pregătirile de Bacalaureat cu Engleza și Limba româna, 25 mil atunci la acea vreme.

- Rușinos să spui că întorceam banii cu lopata, sau conturi în afară, unde dacă aș merge, nu aș avea timp să-i cheltui?

- Sau cum tendențios ai afirmat, că și dacă le-aș spune oamenilor v-am mințit, ei fiind spălați pe creier ar crede în mine în mod fanatic, mai departe, chiar dacă eu aș fi impostor.

- Domnule Hulpoi Nicolae, eu cred în Dumnezeu și în călugărie și în suflet și în mântuire, spre deosebire de mulți foști ucenici de ai mei.

- Rușinos să faci afirmații triviale, cu minori, cu dormit claie peste grămadă, sau idei pederaste pe care le sameni subtil prin inducție de fraze alambicate și murdare, nu se cuvine unui ortodox care se teme de Dumnezeu și crede în suflet și mântuire.

- Am dorit domnule Nicu Hulpoi, să-ți mai amintesc că tot tu ai fost protagonistul care a destăinuit tot atunci la Mitropolie, lui parintele Clement și care mai erau în cârdășie cu Maxim Mișu.

- Nu am uitat că te-ai retras suptil la alt duhovnic, cu vre o 2 sau 3 săptămâni înainte, după ce ați pus tot planul diabolic la cale, de distrugerea mea ca om, cum zice românul, nici usturoi nu ai mâncat, nici gura nu-ți miroase.

- Mai țineți minte?

Povestea cu planul "PĂUNUL UCIGAȘ".

O știe și Dumnezeu, El și Duhul Sfânt a fost împotriva voastră, știa că am fost sincer și cu inimă curată față de Bizantion.

- Să nu uiți, că ați luat peste nouă, toți la examenul de bacalaureat, apoi la teologie toți în primii 15 pe listă, excepție Maxim 8,80 ajutat de tata Sandu.

- Oare nu i urmă de conștiința, în sufletul celor care după 20 ani, sunt la fel de diabolici, au rămas cu "banii lui popa", în minte și nu pot dormi liniștiți?

- Ca să ai roade și rasplată, muncești și trudești pe brânci, zi lumină, banii nu pică din Cer, singuri.

Iar dacă creștinul nu vede rezultate și seriozitate, nu dă banul din mână aiurea, banul trebuie să transpiri ca să-l ai.

- Am simțit nevoia să-i amintesc domnului Nicolae Hulpoi, că a denigra din răutate, pizmă și invidie, nu este o virtute.

- În 30 ani de slujire, nu de inspectat intimități m-am ocupat, ci doar de slujba lui Dumnezeu zi lumină.

- Da, așa este, chiar intenționat din 2003 am fost ultra atent să am veșnic martor ocular în jurul meu la tot ce fac, să nu fiu acuzat gratis.

- Oricum, cu Bizantion am trăit dezamăgirea vieții mele culturale, pentru 10 zile de plimbare în Grecia să-ți vinzi duhovnicul la tarabă, după 6 ani de străduință și muncă asiduă, este puțin josnic, dar singur Dumnezeu judecă aceste lucruri.

- Rog pe Dumnezeu să vegheze și să instrumenteze El singur, acest caz ticăloșit și nedemn de un creștin ortodox, care a pierdut orice contact cu bunul simț și nerecunoștința.

- Zice Domnul Hristos:

"Bucurați-vă și vă veseliți că plata voastră multă este în ceruri".

(Sf.Evanghelie).

- Pr.Calistrat, fost duhovnic al corului Bizantion.”, scrie preotul Calistrat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.